Andra inlägget

Hej! Förlåt! Jag hade skrivit inlägg ett redan igår, men glömde publicera. Jag hoppas ni kan gilla mig ändå. Gårdagen var hårresande! Vilska kom etta i vårat bout, men resten av oss kom inte förrän trea, så bara en i Malmölaget är i individuell final. Däremot så är Amanda i final med, och hon är ju faktiskt våran egentligen! Tycker jag i alla fall. (Förlåt växjö)

Malmö drog på sig en tvåa i rank mot Uppsala och sollentuna – ett galet kul bout, lätt SMs roligaste att tävla i – och hade således fyra, växjö vann sitt mot IAP och halland. Spänningen steg- Innan de här bouten hade Malmö 2 i rank, södermalm 2 och växjö 3, gbg 3. Sen fick gbg en etta, och södermalm en tvåa. Växjö tog sitt och Malmö kom andra i sitt. Rankingen var relativt potentiellt upprörd och en del hängde på sista ranken, från Teampiece boutet.

Kim Strömbäck och Arefeh Behbakht gjorde ett fantastiskt jobb som MCs på SMs självklart stökigaste och galnaste omgång hittintills.

Teampiecegrejen är fantastisk, ingen tar det särskilt seriöst, ingen gör det särskilt bra. Alla har papper. Folk gör konstiga saker. Läser fel. Läser fel igen. Tappar bort sig. Men det är underbart. Se hela sveriges Slam-“elit” gå upp och hatta igenom något de hittade på tio minuter innan. Och så är det några som går upp och bara äger. Göteborg var jävligt bra, och vann således (fast alltså, de fick lätt gratispoäng av Niklas breakdancemove, snyggt som fan!), allas vårat malmö kickade också, och kom en vacker tvåa. Växjö däremot kickade ett något mindre ass och slutade långt ner på listan, och fick en trea i ranking. (Malmö och GBG fick etta i ranking) I slutet var det dags för STHLM Norra, såklart, så det gick upp, ställde till ett helvete, och gjorde det snyggt dessutom. För att va laget som satsade på att bete sig förjävligt var det rätt snyggt jobbat att de var en av de få lagen som höll tiden. När ska folk lära sig att det tar LÄNGRE tid att läsa teampiece än vanlig text?

Hur som helst, upp efter STHLM Norra var Umeå, som var sist ut. De gick storstilat upp och gjorde en hysteriskt snygg, rolig och fantastisk teampiece och diskade sig själva genom att använda rekvisita etc. Klockrent! Riktigt bra slut på en bra kväll.

Till slut var allt över och det var dags för rankingen, till individuell final gick:

Matiss Silins! My Vingren! Vilska Lindgren! Amanda Lindholm! Henrik Bergkvist! Niklas! Saman Faramarxi! Malin Jakobsson!

Till Lagfinal gick (och det här var verkligen spännande, med tanke på att teampiecerankingen):

GBG! Malmö! Södermalm! Växjö!

Så jävla kul!

Nu är det däremot dags att äta frukost och bota gårddagen, efter häng till halv tre-fyra på natten med de lätt galna nykteristerna. (Ja faktiskt, väldigt mycket antidrog i det här gänget. Det tror man kanske inte om poeterna, men uppenbarligen så har de roligt utan alkohol. Eller ja, roligt och roligt.)

Rijal håller på med ungdomssport.

Advertisements
Categories: Poetry slam 2010, Poetryslam-sm 2009, Uncategorized | Leave a comment

Post navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: